HAYAL EDEREK BAŞLAYALIM!
Dersaadet: Mutluluğa Açılan Kapı
Sadece bir roman değil; sizi daha önce hiç görmediğiniz yepyeni bir dünyaya götürecek, barış dolu bir geleceğe inanmanızı Sağlayacak etkileyici bir hikaye.
Saadet, kendini kurumsal hayatta sıkışmış hisseden, hayalleri ve ailesinin beklentileri arasında kalmış 44 yaşında bir plaza çalışanıdır.
1. ve 2. Dünya Savaşları'nın hiç yaşanmadığı ve bize göre "aşmış" bir paralel evrende ise Saadet portal kapısı projesinde çalışan bir bilim insanıdır. İlk deney yapılır, bir şeyler ters gider ve iki kadın yanlışlıkla yer değiştirir. Dersaadet, "Mutluluğa Açılan Kapı" demek ve İstanbul'un tarihi adıdır. Ancak burada, sadece bir şehri değil, dünya barışının sağlandığı ve tüm varlıkların uyum içinde yaşadığı bir dünya vizyonunu temsil eder.
Dünya barışı imkansız mı, yoksa kaçınılmaz mı?
Savaş insan doğası mı, yoksa gereksiz mı?
Dünyada yaşanan olumsuzluklar kaderimiz mi, yoksa sadece saçmalık mı?
Hayat anlayışımızı ve toplumsal kaderimizi sorgulayan bu etkileyici hikayeye dalın ve zihinlerimize yerleştirilmiş kalıpları kırmaya başlayın..
Bütün savaşlar masada başlar masada biter ve her zaman vergi verenler, vergilerin silah üretimine harcanmasının ne kadar gereksiz olduğunu düşünmesinler diye planlanır.
Romantik bir şey gibi gösterilen savaşların, aslında çevre kirliliği, küresel iklim krizine sebep olması, organ ticareti, tarihi eser kaçakçılığı, insan ticareti, katliam dahil suçlar bütünü olmasından dolayı acilen ve tüm dünyada aynı anda yasaklanması.
Tarihi boyunca birbirleriyle savaşmış ve karanlık çağlar yaşamak zorunda kalmış ancak bir defa birleşince dünyanın en müreffeh yeri haline gelmiş Avrupa Birliği örnek alınarak, tüm dünyayı kapsayan ve iyi işleyen bir Dünya Birliği oluşturulması ve tüm insanlığın birleşmesi.
Bütün insanlığın bir beden gibi algılanmaya başlanması ve insanlığın ilerlemesi için, aynı Avrupa Birliğinde olduğu gibi ülke sınırlarının kaldırılması ve dünya vatandaşlığı sistemine geçilmesi
Dünyada savaşlara harcanan para her yıl 22,5 Trilyon USD.
Bu para 8 milyar insandan bir kişiyi bile dışarıda bırakmadan herkese eşit bölündüğünde kişi başı, yıllık 2800 USD düşer.
2800 USD'nin kişilere nakit olarak ödenmesi amaç dışı kullanımlara sebep olabilir. Ekonomide dünya barışı modeli adını verdiğimiz bu sistemde, tüm dünya insanlarına
Beşikten mezara;
Yıllık;
harcırahı bağlanmasını öneriyoruz.
Japonya'da patlatılan iki adet nükleer bombayı hepimiz biliyoruz. İnsanlara, canlılara, çevreye ne kadar büyük zarar verdiğini de, verdiği zararın ne kadar uzun yıllar sürdüğünü de.
Peki, bu iki bombadan sonra "deneme" adı altında Dünyanın çeşitli yerlerinde 2.400 adet daha nükleer bomba patlatıldığını biliyor muydunuz?
Çevreciliğin ve yeşil ekonominin ön plana çıktığı bir dönemdeyiz ve dünyayı en çok kirleten sektörün savaş sektörü olduğunu farketmemiz gerekli.
Savaşlar, zaman, emek, maden, para ve en önemlisi de insan kaynakları israfıdır.
Dünyaya zarar vermekten başka bir işe yaramayan 70 bin adet nükleer bomba dahil, savaşlara hazırlık için kullanılan tüm kaynaklar israftır.
Birleşmiş Milletler "Sürdürülebilir Kalkınma" hedeflerindeki 17 maddeden 15 tanesine, sadece savaşları bitirerek ulaşabiliriz.
Nasıl mı?
Savaş bütçeleri ve savaşların kardeşi olan kara para toplamı, bir tek kişiyi dışarıda bırakmayacak şekilde dünya insanlarına temel ihtiyaç harcaması olarak dağıtılsa ne açlık kalır, ne de yoksulluk...
O kadar savaş uçağı, tankı, bombası, mühimmatı varken,
Dünyanın her yerinde insanlığın orman yangınlarını söndürmede aciz kalması bunun en iyi örneğidir.
Bizim yaptığımız en büyük hata da, geçmiş nesillerin yaptığı hatayı devam ettirmek.
Geçmiş nesillerin, savaşları bitirmesi mümkün değildi belki.
Ama biz günümüzde, küresel yasalar çıkartıp savaşları suç ilan ederek,
Dünya vatandaşlığı sistemine geçerek,
teknolojimizi kullanarak
Dünya Barışını tesis edebiliriz.
Jeastra, dünyada barışı tesis etmek için oluşturulmuş bir etki girişimidir.
Dünya Barışı çoktan unutulmuş olabilir, ilgi çekici gelmeyebilir ya da imkansız görünebilir,
Ama aslında hem kaçınılmaz hem de sadece insanlar için değil, tüm canlılar için en temel gereklilik.
Yazılarımız, üzerinde çalıştığımız animasyon dizisi ve dizinin kitap olarak yayınlanmış versiyonuyla dünyada barışın mümkün olduğuna dair inancın yayılmasını sağlamak.
Savaşlarla ilgili kalıplaşmış ve benimsenmiş bakış açılarını yeni argümanlarla değiştirmek, dünya barışının mümkün olduğuna dair inancın yayılmasını sağlamak.
Savaşların gereksizliğini ve dünya barışının faydalarını vurgulamak için video ve animasyonlar yapıyoruz.
Telif Hakkı © 2021 Jeastra - Tüm Hakları Saklıdır.